18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrichet: Moneda euro nu este atacată

Trichet: Moneda euro nu este atacată

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, neagă că moneda euro ar fi atacată speculativ, în pofida scăderii puternice înregistrate recent, şi consideră că este nevoie de un "salt cuantic" în supravegherea deficitelor bugetare, transmite Reuters.

Potrivit revistei germane Der Spiegel, Trichet a declarat că Europa are nevoie de schimbări profunde pentru a preveni şi pedepsi proasta administrare de către statele membre a politicilor economice.

În interviul acordat Der Spiegel, Trichet sugerează că guvernele europene sunt răspunzătoare pentru scăderea euro în măsură mai mare decât pieţele monetare. Euro a scăzut vineri la minimul ultimelor 18 luni faţă de dolar, la cel mai redus nivel de la falimentul Lehman Brothers.

"Nu se pune problema unui atac asupra euro. Are legătură cu sectorul public, şi deci cu stabilitatea financiară din zona euro. E clar că principala răspundere a europenilor este să ia măsuri adecvate pentru a combate actualele tensiuni din Europa", a arătat şeful BCE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS